FOREDRAG

“Bag Facaden: Livet som Influencer”

 

 

 

 

Træd ind i en verden af likes, trends og digital stråleglans, når Tobias Hamann udforsker, hvad det egentlig vil sige at være en influencer.

Tobias har postet på Instagram hver dag siden 2014 og har nu over 100.000 følgere.

Tobias dykker ned i fænomenet, undersøger påvirkningskraften og deler indsigt i, hvordan han navigerer i forsøget på at opretholde et autentisk image samtidig med at skulle håndtere kravene fra hans online tilstedeværelse.

Deltag i diskussionen om, hvordan influencers former vores digitale kultur – og der er tid til spørgsmål efterfølgende.

Varighed ca. 1 time

Anbefalinger

At efterskolelever kan falde i søvn hvor som helst og når som helst, er ikke nyt for nogen. Men at de kan gøre det på kommando og for øjnene af alle deres kammerater, kom nok bag på de fleste. Tobias Hamann ankom i stiveste puds, og efter en kort introduktion, hvor alle i salen skulle prøve at give sig hen og følge Tobias’ instruktioner, var der 8-10 elever, der meldte sig til at komme op på scenen. Her faldt de én for én sammen, og hang med hovederne nedad, fuldstændig i hypnotisørens vold. Til stor moro for kammeraterne byggede de sandslotte i den tomme luft, spiste kartofler, som de troede var dejlige æbler, og prøvede at stå op og fremstamme forskellige sætninger. Tobias tog kærligt og kompetent vare på eleverne, så alle følte sig trygge og i gode hænder.

Tobias Hamann har stået i lære hos sin morfar, den kendte hypnotisør Ali Hamann, og han har lyttet godt efter. Det sidste trick, hvor en elev gør sig stiv som en pind og lægger sig på tværs mellem to stole, mens to elever tager plads ovenpå, var kopieret fra morfar, og det overbeviste nok de sidste tvivlende om, at der nok er ét eller andet med hypnose, som kan gøre noget.

Et spændende show, som holdt elevernes interesse fanget i samfulde to timer, selv om det var efter en lang dag med terminsprøver. Og så var der altså dem, der faldt i søvn. Men det var på kommando.

Søren Bloch
Journalist og kommunikationsmedarbejder, Midtjysk Efterskole

Tobias Hamann leverede et yderst fascinerende og underholdende hypnoseshow, som fik mig og resten af publikum til at skraldgrine og samtidig gjorde os klogere på det ubevidste sind. Tobias formåede at skabe en hyggelig og uformel stemning blandt publikum og deltagere, og efter sit show tog han sig tid til at svare på publikums mange spørgsmål om hypnose.

Ellen Fruekilde
Projektkoordinator, AU

Vi oplevede Tobias Hamanns hypnoseshow på Brøruphus Efterskole, og alle elever gik fra showet meget klogere og en stor oplevelse rigere. Tobias var i stand til at rive publikum med sig, underholde og hypnotisere de frivillige på en meget respektfuldt, sympatisk og god måde.

Det var en medrivende og stor oplevelse for alle, og vi giver Tobias og showet vores allerbedste anbefalinger.

Andreas Vind
Forstander, Brøruphus Efterskolde

Under overskriften ‘Ingredienser til fremtidens vejledning’ var der hidkaldt ungdoms- og karrierelæringsforskere, der skulle gøre alle klogere på, hvordan vejledningen kan medvirke til, at flere unge påbegynder og gennemfører mindst en ungdomsuddannelse, helst i direkte forlængelse af grundskolen og gerne i form af en erhvervsuddannelse.

Tobias skulle afslutte konferencen under overskriften ‘Kagemand uden opskrift’. Håbet var, at han kunne repræsentere en ung og anderledes stemme i en fortælling, der kunne lette de forskningstunge indlæg og sende konferencedeltagerne hjem med et smil på læben og stof til eftertanke. Egentlig noget af en opgave – hvad ville det ikke ende med? Ville konferencedeltagerne sidde og undre sig over, hvorfor de skulle sidde og høre på en eller anden, der tilfældigvis havde vundet en eller anden ligegyldig tv-konkurrence?

Tobias har vundet Den store Bagedyst; men Tobias har også en historie og kan fortælle og vinkle den, så den bliver såvel uprætentiøs og underholdende som relevant og reflekterende – også for 200 vejledere og også for dem på bagerste række.

Margrethe Tovgaard
Afdelingsleder, Ungdommens UddannelsesVejledning

Tobias er ikke bare en kagekunstner. Han er en eminent formidler. Han fangede lynhurtigt, at alt det, vi har støttet i Cold Hawaii og Klitmøller, handler om at give et yderområde ved kysten nyt liv.

Tobias besøgte området og kom hjem med en enorm chokoladeskulptur af en ung surfers krop med fiskerhoved. Hvem andre kan formidle en udkantsproblematik og samfundsudvikling fra fiskersamfund til surferkultur, så sjovt, så enkelt og ved hjælp af så uforskammede mængder af chokolade?

Det var et kæmpe hit hos alle, der besøgte os og så hans værk på Kulturnatten i København.

Dorte Bülow
Formidlingschef, Realdania

Tobias er en engageret og velforberedt underviser. Ungerne var vilde med ham, og han har et utroligt godt tag i dem – de var straks på bølgelængde.

Sakskøbing Madskole vil til enhver tid gerne have besøg af Tobias også med henblik på kagekurser for voksne.

Karin Hvidtfeldt
Leder, Claus Meyers madskole, Sakskøbing
Røremaskine Blender Dehydrator Sous vide Tilbehør Trykkoger VeganMilker
Ankarsrum AKM 6230 | Røremaskine + tilbehør
Blendtec Designer 625 | Blender inkl. twisterkande
Blendtec Pro 800
Bageudstyr Køkkentekstiler
fire knive
TOBIAS knivsæt (4 stk.)
Din indkøbskurv0
Der er ingen produkter i kurven!