Du får GREAT SUCCES med denne udførlige guide. Det er min bedste opskrift på surdejsbrød!
Ingredienser:
390g lunkent vand
150g aktiv surdej
150g friskkværnede speltkerner
350g manitoba eller anden stærk hvedemel
13g flagesalt + rismel
Fremgangsmåde:
Bages i 15 minutter med damp ved 250c ved indsættelse – derefter skrues straks ned på 180c. Derefter uden damp i 20 minutter på 230c grader, til du opnår sprød skorpe.
Ja, når det ikke er større procentdel af melet, så kan du gøre det uden at være alt for bekymret. Selvfølgelig vil krummen ændre sig en smule, når du afviger fra opskriften.
Hej Tobias
Kan man uden problemer erstatte friskkværnede speltkerner med noget andet mel?
Hej Pernille.
Ja, når det ikke er større procentdel af melet, så kan du gøre det uden at være alt for bekymret. Selvfølgelig vil krummen ændre sig en smule, når du afviger fra opskriften.
Mvh. Tobias Hamann